torsdag 30. juli 2009

Guide for fremtidig referanse!

[Flyttet fra tonjeberg.blogg.no]

Siden vi ikke har kommet lenger i Japan-forberedelsene, og fordi jeg kjeder meg grusomt i dag, har jeg moret meg med å samle en haug med bilder fra Togane. Når jeg i fremtiden skriver på denne bloggen at vi var 'en liten tur på WonderGOO' kan du bare klikke deg tilbake til dette innlegget og finne ut hva faen WonderGOO egentlig er for noe. Smart, ikke sant? (Ja, jeg er fullstendig klar over at jeg har fritidsproblemer, men dette er i alle fall hakket bedre enn å snoke på bekjentes Facebook-profiler en gang til). So without further ado I present Tonjes Guide Til Togane - også kjent som TGTT (i den rekkefølgen jeg sannsynligvis kommer til å besøke stedene)!

Sunpia
Sunpia


Sunpia

Fordi vi må ha basic nødvendigheter på et tidlig tidspunkt. Mat (vel, havner vi i nærmere Kasumi er det jo meget mulig vi kjøper maten vår der), håndklær, sengetøy.. you name it. Dessuten vil vi sikkert ta hallo-vi-har-nettopp-ankommet-Japan-purikura. Sunpia er det lokale kjøpesenteret, og her finner du et utvalg butikker som fører både det ene og det andre (men gjerne ikke akkurat det du trenger). De har også en arkade, en kino og en haug med restauranter vi aldri hadde guts til å prøve. Heitinger har blitt observert her. Området rundt er en gullgruve.

WonderGOO
WonderGOO


WonderGOO

Ah, WonderGOO. Hva kan jeg si? Her skal vi etter all sannsynlighet kjøpe oss nye, blanke, skinnende mobiltelefoner dagen etter vi har ankommet Japan. Siden vi ikke har gaijin-kort enda da, må vi nøye oss med en av au by KDDI's modeller, siden de er de eneste som aksepterer det midlertidige beviset på at vi faktisk snart får kortene våre. WonderGOO har et stort utvalg mobiler, musikk, filmer, alle slags blader, manga, bøker, diverse spill og spillkonsoller. Det er mange nordmenns favorittbutikk. Her kan man traske rundt leeeeenge uten å kjede seg. Pengene forsvinner også gjerne fort. Heitinger har IKKE blitt observert her. Derimot er det nerdemekka.

Togane Eki
Togane Eki


Togane Eki

Eller Togane stasjon, om du vil (det første bildet er utsikten mot stasjonen fra Togane Ghost Town). Nå er det mulig vi er såpass spreke at vi faktisk velger å GÅ hele veien til JIU etter å ha kjøpt mobiler, men jeg putter den inn her allikevel. Det kan jo hende det regner og blåser eller noe. Her har vi tilbrakt mye tid med å vente på toget til skolen, mens vi spionerer på high school-gutter og speider etter heitinger. Heitinger har definitivt blitt observert her opptil flere ganger.

Gumyō Eki
Gumyō Eki


Gumyō Eki

Stasjonen nærmest Josai International University. Frekventeres ofte av lærere man ikke har spesielt lyst til å møte på. Har ikke fancy billett-spise-maskiner, men har i stedet søte, gamle stasjonsmenn som tar billettene dine mens de hilser høflig (men noe monotont). Er ikke behagelig å oppholde seg her i plaskeregn, da skuret som skal holde deg tørr har blitt okkupert av edderkopper på størrelse med Max Mekker som heiser seg ned fra taket for å hilse på deg med jevne mellomrom. Heitinger har blitt observert her. Det har dessverre Brunemenn også.

Josai International University
JIU


JIU


JIU


JIU

Skolen vår, dit vi må ta oss en tur dagen etter vi ankommer for å bestille internett i leilighetene våre (noe som kan ta flere uker). Undervisningen er tørrere enn knekkebrød, lærerene er (med noen få unntak) relativt kjipe og skoletimene er uendelig lange. Fritimene og pausene er derimot som paradis på jord, enten du velger å slappe av inne i kantinen eller ute i solen (når det er sol, selvfølgelig). Heitinger har så absolutt blitt observert her. Overalt.

Kantinen på JIU

Kantinen på JIU


Kantinen på JIU

I kantinen tilbringer vi så godt som alle lunsjpausene våre. Maten er billig (og smaker godt nok), lunsjdamene er vennlige (selv om de kan finne på å drite ut oss nordmenn foran en haug med japanere ved å plutselig skrike ut at vi er flinke med spisepinner) og de andre folkene som henger er er interessante. Mange festlige situasjoner og hendelser har skjedd her. Mange blekfjes velger også å gjøre leksene sine her. Heitinger har blitt observert her.

Kiosken på JIU
Kiosken på JIU


Kiosken på JIU

For diverse nødvendigheter i løpet av skoledagen, eller rett og slett når man ikke har lyst på et fullt måltid i den store kantinen, og heller har lyst på et bollebrød eller noe. Damene som jobber der er alle mestere i hoderegning, så det lønner seg å ha pengene klare før du går bort til disken. Skoleutstyr kan også kjøpes her. Det er et fint sted å gjøre lekser eller bare slappe av etter skoletid, men se opp for baseballklubben som lusker rundt her med sultne blikk. Her bor også den lille, røde pornogutten, som koser seg med å se hentai på PC'en sin både titt og ofte. Heitinger er gjerne innom her i løpet av skoledagen.

SHIDAX! Please

SHIDAX


SHIDAX

Det absolutt beste karokestedet i Togane. Rommene er beige og triste, men drinkene og maten er tasty og sangutvalget er godt. Fulle nordmenn raver gjerne rundt i gangene hver helg, og innimellom får man nye, japanske bekjentskaper (merk: disse bekjentskapene knyttes som oftest under toalettbesøk). Disse nye bekjentskapene blir gjerne med deg tilbake til ditt karaokerom, der dere bonder over billig alkohol og japanske sanger. Proceed with caution - klengete individer kan forekomme. Heitinger har ikke blitt observert her, men det gjør egentlig ikke noe, ettersom fulle jenter vissnok ikke er så sjarmerende. Best å spare dem for det synet.

Cote d'Azur
Cote d'Azur


Cote d'Azur

Enda et karaokested. Anbefales egentlig bare hvis karaokegruppen man befinner seg i er større enn 10-12 personer (siden rommene på SHIDAX er små, mens Cote d'Azur kan tilby store partyrom) eller hvis man absolutt MÅ ha en discokule i taket. Drinkene er ikke like gode som på SHIDAX, og menneskene som frekventerer toalettene ikke like sosiale. Sangene på karaokeanleggene har også mindre furigana enn på SHIDAX, noe som kan gjøre synging av japanske sanger til en noe komplisert affære. Med mindre man er kanjimester. Noe jeg ikke er. Heitinger har ikke blitt observert her heller.

Doutonbori
Okonomiyaki på Doutonbori

Fordi okonomiyaki er godt. Enough said. Heitinger har ikke blitt observert her.

Gatelangs

Togane


Togane

Jeg forutser at det kommer til å bli mye trasking rundt i Toganes gater de første dagene, spesielt siden jeg og Katinka ikke kjenner noen andre som kommer like tidlig som oss, og må finne på noe å bedrive tiden vår med. Sightseeing for the win, liksom! Heitinger har forresten blitt observert i Toganes gater, selv om det hører til sjeldenhetene.

Nå gidder jeg seriøst ikke å skrive mer, men nå vet du i alle fall litt om noen av de stedene jeg kommer til å stikke innom med jevne mellomrom. Snart bare en måned igjen nå!

It is 33 days, 3 hours, 55 minutes and 47 seconds until onsdag 2. september 2009 kl. 07:50:00 (Tokyo time)

Ingen kommentarer: